Historien bak Aasberg Internett

I 2010 startet Christian Aasberg alarmselskapet Aasberg Alarm. Etter 14 år som elektriker ville han starte for seg selv og planen var å satse på alarmer og videoovervåking.  

På denne tiden hadde det vært mange innbrudd i området og det fantes ingen rene vaktselskap som dekket Dagali og Dagalifjell. Christian utdannet seg til vekter, fikk offentlig godkjenning og startet egen bedrift. 

Fra alarmer til internett

I forbindelse med et stort videoovervåkingsprosjekt, der det var behov for å overvåke og sende video over et større område lærte Christian hvordan man kan sende høyhastighet-internett trådløst via radioteknologi.  

Han skjønte raskt hvor viktig dette kunne bli i et område der store avstander, fjell, daler og elver gjør det utfordrende å bygge ut fiber. Derfor satte han igang med kursing og kjøpte inn utstyr. 

I 2011 ble det første nettet satt opp for testing i Dagali, og siden har det bare vokst.

Sidespor og vekst

De første årene var Christian alene i bedriften, med noe støtte fra kona Anne-Kristin på markedsføring og nettside.  

I perioden 2012- 2017 eide og drev vi Dagali Fjellpark, skisenteret i Dagali. Den siste vinteren med egen skisenter drev vi også Dagali Hotel. Den vinteren kom det ikke mer enn 10 cm snø, noe som gir dårlige forhold for alpinanlegg og høyfjellshotell. Vi fikk avsluttet leiekontrakten med hotellet, solgte skisenteret og har ikke angret på det, selv om det var en lærerik og spennende periode. 

I 2013 tok vi et stort steg ved å ansette vår første montør. Det var Kamil, som besøkte Dagali i vinterferien og hadde lyst på noe å gjøre. Enden på visa ble at han flyttet til Norge, kjøpte hus i Dagali og nå bor her med sin familie. Kamil jobber fremdeles som montør i Aasberg Internett og er godt likt blant våre kunder. 

Desember 2019 markerte en annen milepæl med ansettelsen av Marit på kontoret, og siden den gang har vi bare ekspandert.  

Da Norge ble stengt ned i begynnelsen av 2020 føltes det skremmende å nettopp ha ansatt en ny medarbeider, men heldigvis har perioden med hjemmekontor og mye bruk av hyttene vært bra for Aaasberg Internett.  

Marit er den du sannsynligvis møter når du ringer oss, sender en mail eller har spørsmål. Hun har stålkontroll på hvem som er hvor til enhver tid, hvilke kunder som har hvilken hastighet og kan sannsynlighvis svare på både hvilken båndbredde og hvilken ruter du har i søvne.

En ny retning

Selv om alarmer var stort og viktig i 2010 har det blitt stadig mindre aktuelt.Mange hyttefelt har elektriske bommer, og det finnes gode smarthus-løsninger for å overvåke hus og hytte. 

At det ikke har vært innbrudd i vårt område siden oppstarten viser jo at det virker, men kundene var langt mer interessert i å installere alarmsystem da det nettopp hadde vært 200 hytteinbrudd i området. 

I tillegg har kravene fra myndighetene for å drive alarmselskap økt veldig. Det siste året har det kommet så mange nye regler at det ettehvert har blitt umulig for en liten bedrift å drive forskriftsmessig. Aasberg Alarm hadde da uansett kun få prosent av omsetningen fra alarmer, så i 2023 avsluttet vi alarmtjenestene og skiftet navn til Aasberg Internett.  

Samme år begynte Anne-Kristin som markedsansvarlig på heltid, slik at vi nå har bedre kapasitet til å vokse og utvikle tilbudet. 

 

Veien videre

I dag leverer vi nett til over 1500 kunder i Hol, Nore og Uvdal samt Ringerike. Våren 2024 utvider vi med nett på Ål.  

Med stadig ny teknologi, fra avanserte antenner til kraftige rutere, må vi ligge i forkant av utviklingen for å møte kundenes økende behov. For 5 år siden var det noen få som streamet TV, nå er det helt vanlig å streame i 4K fra 4-5 TV-er rundt i huset eller hytta, samtidig som noen spiller online spill, noen hører på musikk og noen bruker Facetime eller er i Teams-møte.

Dermed stilles stadig høyere krav til utstyret og hastigheten. Vi tar derfor jevnlige kurs og sertifiseringer innen nettverk slik at vi kan tilpasse tjenesten best mulig.  

Vi elsker denne spennende bransjen, og ser frem til å fortsette med vekst og innovasjon i årene som kommer. 

Internett er langt mer tilgjengelig i dag enn da vi startet opp med nett i 2011. Men fremdeles er avstand og geografi en stor utfordring i Norge. Det er rett og slett ikke realistisk å nå alle husstander og langt mindre alle fritidsboliger med fiberkabel.

Heldigvis er det heller ikke nødvendig, da det finnes fullgode trådløse alternativ.

Fremtiden er trådløs!

Fant du noe nyttig her? Del gjerne dette med en venn:

Nylige artikler

Hvilken internett-hastighet trenger jeg?
Hvilken internett-hastighet trenger jeg?

Trenger du virkelig 250 Mbps internett for et smart kjøleskap? Finn ut sannheten om internett-hastighet og hva som passer for deg.

Her får du praktiske råd om hastighet for nettsurfing, streaming, gaming og smarthus.

les mer