Slik fikser du julegaver i siste liten med Chat GPT

Oppdag hvordan kunstig intelligens kan finne de perfekte gavene

– raskt og enkelt, selv om du aldri har prøvd det før!

 

Her kommer våre beste tips og triks bruke ChatGPT og få de beste julegavetipsene. Kom i gang raskt – og helt gratis!

Julen nærmer seg med stormskritt, og du har kanskje noen julegaver igjen på lista? Hva om du kunne få hjelp fra en digital assistent til å finne den helt riktige gaven? La oss introdusere Chat GPT, din nye hjelper i julestria!

Hva er egentlig Chat GPT?

Chat GPT er et verktøy basert på kunstig intelligens, som kan hjelpe deg med å finne gaver. Du forteller Chat GPT om personen du skal kjøpe gave til, og den kommer med skreddersydde forslag.

Hvordan Chat GPT kan gi deg julegavetips:

 • Forstå personlighet: Chat GPT tar hensyn til interesser, alder, og hobbyer for å foreslå gaver.
 • Unike og kreative ideer: Få forslag som er utenom det vanlige, perfekt for de som har “alt”.
 • Tilpasset ethvert budsjett: Chat GPT kan foreslå gaver som passer innenfor ditt budsjett.

Slik kommer du i gang

Gå til chat.openai.com

Velg “sign in” i menyen til høyre (evt. “log in” om du har brukt Chat GPT før)

Legg inn din epostadresse eller trykk på et av de andre alternatviene for å logge inn med en eksisterende Google, Microsoft eller apple-konto.
Følg så instruksjonene du får, det er fort gjort.

Grunnversjonen GPT 3,5 er gratis. Man kan også velge å betale for den oppgraderte versjon 4, men det er ikke nødvendig for de fleste brukere.

Gi god info

Jo bedre info du gir ChatGPT, jo bedre resultater får du. For å si det på nynorsk gjelder regelen om “shit in – shit out”.

Du kan begynne å skrive “Jeg trenger hjelp til å finne en julegave”, så vil GPT spørre deg om mottaker, budsjett og annen nyttig info. Eller du kan legge inn mer detaljerte sprørsmål (“promtps”) for å få forslag raskt.

Å lage gode GPT-promps er et eget fag, så her kommer noen du kan kopiere og teste. Bruk disse som utgangspunkt og tilpass teksten til din mottaker. Jo mer info du gir til GPT, jo bedre forslag vil du få!

Som du ser i svarene under er ikke alle forslag like gode, det hender den blir litt amerikansk i sine forslag eller kommer med rare idèer. Da kan du skrive inn at dette ikke er interessant og be om nye forslag.

Trykk på + for å se hva ChatGPT svarer i eksemplene under.

Hestejente på 16 år

Gi meg forslag til julegave til en jente på 16 år som er interessert i hester og ridning, kjører alpint, liker å game og synes det er deilig med sminke- og velværeprodukter.

Gaven må enten kunne kjøpes på Geilo eller bestilles på nett som gavekort eller digitalt produkt. Budsjett 300 – 500 kr.

Svar fra ChatGPT

Her er noen forslag til julegaver som passer for en jente på 16 år med interesser innen hesteridning, alpint, gaming, og sminke- og velværeprodukter:

 1. Gavekort til Geilo Ride og Kjøre Senter:
  • Et gavekort til et ridesenter på Geilo, hvor hun kan nyte en ridetur eller delta i ridetimer. Dette passer godt med interessen for hesteridning.
 2. Digitalt gavekort til en spillplattform:
  • Et gavekort til en digital spillplattform som Steam, PlayStation Store eller Xbox Live. Dette gir henne muligheten til å kjøpe et nytt spill for å tilfredsstille gaminginteressen.
 3. Velværeprodukter:
  • En liten kurv med velværeprodukter, for eksempel en ansiktsmaske, badesalt, eller en deilig kroppskrem. Dette vil bidra til å skape en avslappende opplevelse.
 4. Sminkeprodukter:
  • En liten sminkepakke med trendy farger eller et sett med leppeprodukter. Du kan også vurdere å legge ved en makeup tutorial-bok eller et magasin for inspirasjon.
 5. Alpinrelaterte produkter:
  • En lue, hansker eller en hals i en farge eller stil som passer til alpintinteressen hennes. Dette kan være nyttig og samtidig stilfullt.
 6. Hesteinspirert smykke eller tilbehør:
  • Et smykke eller armbånd med et hesteinspirert design, for eksempel en hestesko eller hestehode. Dette kan være en fin gest mot hennes interesse for hester.
 7. Online rideinstruksjonskurs:
  • Et digitalt gavekort til en online plattform som tilbyr rideinstruksjonskurs. Dette gir henne muligheten til å forbedre sine ridningsferdigheter fra komforten av sitt eget hjem.

Sørg for å dobbeltsjekke tilgjengeligheten av varene på Geilo eller deres leveringsmuligheter.

Budsjettet ditt på 300-500 kr kan begrense noen av valgene, men det er fortsatt mulig å finne meningsfulle gaver innenfor denne prisklassen.

Romantisk gave til kone

Kan du gi meg forslag til en romantisk julegave til min kone?

Hun er 60 år og liker reising, langrenn og båtliv, samt strikking. Hun er også ivrig Brann-supporter.

Jeg ønsker å gi en en unik og anderledes gave. Budsjett ca 2000 kr.

Svar fra ChatGPT

Selvfølgelig, her er noen romantiske og unike julegaveforslag for din kone med interesse for reising, langrenn, båtliv, strikking, og som Brann-supporter:

 1. Weekendtur til en hytte:
  • Overrask henne med en romantisk weekendtur til en hytte eller et koselig bed and breakfast. Velg gjerne en destinasjon som gir mulighet for langrennsturer eller vakre naturopplevelser.
 2. Eksklusivt strikkekit:
  • Invester i et luksuriøst strikkekit med garn av høy kvalitet og en oppskrift til et spesielt plagg. Dette kan kombinere hennes interesse for strikking med en følelse av luksus.
 3. Personlig reisekart:
  • Kjøp et personlig verdenskart der dere kan markere alle stedene dere har reist sammen. Dette gir en flott visuell representasjon av deres eventyr.
 4. Båtlivopplevelse:
  • Planlegg en dag med båtliv, enten på en innsjø eller havet, avhengig av tilgjengelighet. Du kan også vurdere en romantisk solnedgangscruise eller en båttur til et koselig spisested.
 5. Spesiallaget Brann-effekt:
  • Få tak i en spesiallaget Brann-relatert gjenstand, for eksempel en personlig signert suvenir, en eksklusiv genser eller et kunstverk relatert til Brann.
 6. Stjerneopplevelse:
  • Gi henne en stjerneopplevelse, hvor en stjerne blir oppkalt etter henne. Du kan registrere en stjerne i hennes navn gjennom en stjerneoppkallings tjeneste.
 7. Gourmetmiddag hjemme:
  • Planlegg en romantisk middag hjemme med hennes favorittretter og vin. Sett opp et vakkert bord med stearinlys og blomster for å skape en intim atmosfære.
 8. Langrennshelg:
  • Hvis det er snø tilgjengelig, planlegg en langrennshelg på en pittoresk destinasjon. Ta med deg en piknikkurv og nyt friluftslivet sammen.

Husk å tilpasse gaven etter hennes preferanser og personlighet. Disse forslagene gir deg mulighet til å skape minner sammen og vise omtanke for hennes interesser.

Paret som “har alt”

Jeg  trenger forslag til gave til et par i 50-årene med enebolig i Bergen og hytte på Ustaoset. Fritidsinteresser langrenn, fuglehund og golf, samt gode matopplevelser.

De har god nok økonomi til å kjøpe det meste de trenger selv, men er glad i gaver med mat/drikke eller opplevelser. Priskategori 500-1500 kr.

Gaven må enten kunne kjøpes på Geilo eller være et gavekort som kan kjøpes digitalt for å rekke frem før julaften.

Svar fra ChatGPT

Her er noen gaver innenfor priskategorien 500-1500 kr som passer for et par i 50-årene med enebolig i Bergen og hytte på Ustaoset, og som deler interesser som langrenn, fuglehund, golf, og gode matopplevelser:

 1. Gavekort på gourmetmat:
  • Et digitalt gavekort til en lokal gourmetbutikk eller delikatesseforretning i Bergen eller Geilo, der de kan velge blant eksklusive matvarer og drikkevarer.
 2. Fuglebrett med fuglemat:
  • Et vakkert fuglebrett i god kvalitet, sammen med en pose med høykvalitets fuglemat. Dette vil gi dem glede av å observere fuglelivet fra hytta.
 3. Langrennsvoks og utstyrspakke:
  • En pakke med høykvalitets langrennsvoks og annet nødvendig utstyr for langrenn. Dette kan være spesielt nyttig for turer på Ustaoset.
 4. Golfballsett med personlig preg:
  • Et sett med personlig designede golfballer med deres navn eller en spesiell melding. Dette gir en unik touch til deres golfopplevelser.
 5. Gavekort på en golfkafé:
  • Et digitalt gavekort til en golfkafé eller restaurant ved en golfbane, der de kan nyte en god måltid etter en runde med golf.
 6. Langrennskurs eller workshop:
  • Gavekort på en langrennskurs eller workshop på Geilo, slik at de kan forbedre teknikkene sine og få en bedre opplevelse på skiturene.
 7. Fuglehundtrening:
  • Et gavekort for en dag med profesjonell fuglehundtrening, slik at de kan styrke båndet med sin kjære fuglehund.
 8. Matlagingskurs for to:
  • Gavekort til et matlagingskurs, der de kan lære å lage gourmetretter sammen. Dette gir en morsom og lærerik opplevelse.
 9. Sesongbasert matkurv:
  • En kurv fylt med sesongbaserte matvarer som ost, syltetøy, nøtter og annet snacks. Dette kan nytes både hjemme og på hytta.
 10. Gourmetkaffe og kaffekrus:
  • En samling av eksklusiv gourmetkaffe sammen med et sett med stilige kaffekrus. Perfekt for hyggelige stunder.

Sørg for å sjekke tilgjengeligheten av produktene eller tjenestene på Geilo og Bergen, og velg gjerne noe som passer deres spesifikke preferanser og interesser.

Noen ekstra tips på veien

🎁 ChatGPT lærer fra samtalene med deg og tar dette med videre.
Har du først skrevet at alle gaver må kjøpes på nett vil den antakelig tro at det gjelder for senere spørsmål også. Husk derfor å ta med ny info hvis dette varierer mellom de ulike mottakerne.

🎁 Be om en tabell, så får du veldig oversiktlige svar.
Her er et eksempel:

“Lag en tabell med 15 forslag til julegaver til en gutt på 12 år som er interessert i trening, alpint og gaming. Ta med priskategori og hvor jeg kan kjøpe disse gavene.”

Svar fra ChatGPT

# Julegaveforslag Beskrivelse Priskategori Kjøpssted
1 Gamingheadset: Et komfortabelt gamingheadset med god lydkvalitet, perfekt for en bedre gamingopplevelse. 500-800 kr Elektronikkbutikker, nettbutikker
2 Alpinhjelm: En sikker og stilfull alpinhjelm for hans neste skitur. Velg en med god passform og ventilasjon. 800-1200 kr Sportsbutikker, vintersportsbutikker
3 Spillkonsolltilbehør: En ekstra kontroller, ladestasjon eller annet tilbehør til hans favorittspillkonsoll. 400-600 kr Spesialiserte spillbutikker, nettbutikker
4 Treningsutstyr for hjemmebruk: Et sett med manualer, strikker eller annet treningsutstyr for å styrke hjemmetreningsrutinene. 300-500 kr Sportsbutikker, varehus
5 Alpinbriller med utskiftbare linser: Kvalitetsalpinbriller med utskiftbare linser for ulike lysforhold på skibakken. 800-1200 kr Sportsbutikker, vintersportsbutikker
6 Gamingstol: En komfortabel gamingstol med justerbar ryggstøtte og armlener for lengre og bedre gamingøkter. 1000-1500 kr Elektronikkbutikker, nettbutikker
7 Alpinjakke: En varm og funksjonell alpinjakke som holder ham varm på fjellet. Velg en med god isolasjon og pusteegenskaper. 1000-1500 kr Sportsbutikker, vintersportsbutikker
8 Gavekort til spillplattform: Et gavekort til en populær spillplattform, slik at han kan kjøpe spill eller annet innhold etter ønske. 300-500 kr Elektronikkbutikker, nettbutikker
9 Alpinstøvler: Kvalitetsalpinstøvler for god passform og komfort under skikjøring. 1000-1500 kr Sportsbutikker, vintersportsbutikker
10 Treningstrøye i teknisk materiale: En pustende og fukttransporterende treningsgenser for komfort under treningsøkter. 300-500 kr Sportsbutikker, varehus
11 Gamingmus: En avansert gamingmus med justerbare innstillinger for optimal ytelse i spill. 400-700 kr Elektronikkbutikker, nettbutikker
12 Alpinhansker med touchskjermtupp: Varme alpinhansker som også fungerer med touchskjermer, slik at han kan bruke telefonen uten å fryse. 500-800 kr Sportsbutikker, vintersportsbutikker
13 Gamingplakat eller veggdekor: En kule gamingplakat eller veggdekorasjon for å personliggjøre rommet hans. 200-400 kr Nettbutikker, interiørbutikker
14 Alpinbukse: En slitesterk og vanntett alpinbukse for komfortabel skikjøring. Velg en med justerbar midje og snølåser. 800-1200 kr Sportsbutikker, vintersportsbutikker
15 Gamingbok: En spennende bok om gamingverdenen, strategier eller historien bak populære spill. 150-300 kr Bokhandlere, nettbutikker

Disse forslagene gir et utvalg av gaver som passer for en 12 år gammel gutt med interesser innen trening, alpint og gaming. Husk å sjekke tilgjengeligheten og priser på Geilo eller i nærliggende områder.

🎁 Be ChatGPT om å guide deg gjennom hele julegavekjøpet ved å åpne med

“Kan du hjelpe meg å finne en julegave?”

Da får du mer generelle forslag, men du kan spesifisere mer etter hvert.

Svar fra ChatGPT

You

Kan du hjelpe meg å finne en julegave?

ChatGP
ChatGPT

Selvfølgelig, jeg vil gjerne hjelpe deg med å finne en julegave! Kan du gi meg litt mer informasjon om personen du kjøper gaven til? For eksempel, hva er deres interesser, hobbyer eller alder? Jo mer informasjon du gir, desto bedre kan jeg hjelpe deg med å finne en passende gave.

You
Det er en gutt

ChatGPT

Det er nyttig å vite at det er en gutt. Her er noen generelle ideer for julegaver som kan passe for en gutt, men det vil fortsatt avhenge av hans interesser og alder:

 1. Leke- eller byggesett: For yngre gutter kan lekesett eller byggesett være underholdende og stimulerende. For eksempel LEGO-sett, byggeklosser eller modellsett av favorittbiler eller -fly.
 2. Sportslige gaver: Hvis han er interessert i en bestemt sport, kan du vurdere sportsutstyr, klær eller billetter til en kamp eller sportsarrangement.
 3. Bøker eller tegneserier: En spennende bok eller en samling av tegneserier basert på hans interesser kan være en flott gave.
 4. Elektronikk: Avhengig av alderen hans, kan en ny gadget eller elektronisk enhet, som hodetelefoner, spillkontroller eller en smartklokke, være en god idé.
 5. Klær og tilbehør: En stilfull genser, lue, skjerf eller annet tilbehør kan være en fin gave, spesielt i vintermånedene.
 6. Spill: Brettspill, puslespill eller videospill som passer alderen hans og interesser kan være morsomme og engasjerende gaver.
 7. Musikkinstrumenter: Hvis han har vist interesse for musikk, kan et lite musikkinstrument som en ukulele eller et keyboard være en flott gave.
 8. Opplevelsesgaver: Billetter til en konsert, teaterforestilling, idrettsarrangement eller annen spennende opplevelse kan være minneverdig.

Husk å vurdere guttens personlige smak og hobbyer når du velger en gave. Jeg håper disse forslagene hjelper! Hvis du gir mer informasjon, kan jeg gi mer skreddersydde anbefalinger.

 

You
Gutten er 12 år
ChatGPT
ChatGPT

Takk for å gi meg mer informasjon! Her er noen spesifikke julegaveideer for en 12 år gammel gutt:

 1. Spillkonsolltilbehør: Hvis han allerede har en spillkonsoll, kan du vurdere å gi ham et ekstra kontrollspill, en ny spilltittel eller tilbehør som gaming-headset.
 2. Bøker: En spennende bokserie innenfor hans interessefelt, enten det er fantasy, eventyr eller science fiction, kan være en flott gave.
 3. Sportsutstyr: Hvis han er aktiv eller interessert i sport, kan du vurdere å gi ham sportsutstyr som en ny ball, en sykkelhjelm eller annet tilbehør.
 4. Elektroniske gadgets: En enkel drone, et actionkamera eller en programmérbar robot kan være både morsomme og lærerike gaver.
 5. Skateboard eller sparkesykkel: Hvis han er interessert i ekstremsport eller bare liker å være aktiv utendørs, kan et skateboard eller en sparkesykkel være en kul gave.
 6. Klær med favorittlag eller -karakterer: Klær med motiv fra hans favorittfilm, TV-serie eller spill kan være populært blant 12-åringer.
 7. Musikkinstrumenter: Et enkelt musikkinstrument, som en gitar eller keyboard, kan være en fin gave for å oppmuntre til kreativitet og musikalsk utforskning.
 8. Vitenskapssett eller eksperimenter: Hvis han har interesse for vitenskap og utforskning, kan et vitenskapssett eller eksperimentsett være både morsomt og pedagogisk.
 9. Filmtjenesteabonnement: Et abonnement på en strømmetjeneste med barnevennlig innhold kan gi ham tilgang til en rekke filmer og TV-serier.
 10. Brettspill eller puslespill: En utfordrende strategi eller puslespill kan være en flott gave for å stimulere tankene hans og samtidig ha det moro.

Husk å tenke på hans spesifikke interesser når du velger en gave. Jeg håper dette gir deg noen gode ideer, og at han vil sette pris på gaven!

You
Han liker trening, alpint og gaming
ChatGPT
ChatGPT

Det gir meg noen gode indikasjoner på hans interesser! Her er noen mer spesifikke julegaveideer basert på hans interesse for trening, alpint og gaming:

 1. Sportsklær og utstyr:
  • Kvalitets treningsklær, som pustende t-skjorter og joggebukser.
  • En sportsbag eller ryggsekk for å bære treningsutstyret sitt.
  • En ny alpinhjelm eller annet alpint tilbehør hvis han liker å stå på ski.
 2. Gaming:
  • Et nytt spill som er populært blant jevnaldrende.
  • Gaming-tilbehør som en ergonomisk mus, tastatur eller et gaming-headset.
  • Et gavekort til en spillbutikk slik at han kan velge sitt eget spill.
 3. Trening og helse:
  • Et aktivitetsarmbånd eller smartklokke for å spore treningsøktene hans.
  • En treningsmatte og noen vekter for hjemmetrening.
  • En bok om treningsrutiner for ungdom eller inspirerende historier om idrettsutøvere.
 4. Alpint:
  • En termos eller drikkeflaske med isolasjon for varme drikker under alpinaktiviteter.
  • Gode kvalitetsvotter eller hansker for å holde hendene varme i snøen.
  • Et alpinkart eller bok med tips og triks for å forbedre alpinferdighetene.
 5. Opplevelser:
  • Billetter til en skihoppkonkurranse eller annet alpinevent.
  • En tur til et innendørs skianlegg for å oppleve alpint i en kontrollert setting.
  • En gamingevent eller messe hvis det er tilgjengelig i nærheten.
 6. Gavekort:
  • Gavekort til en sportsbutikk, alpinanlegg eller en spillbutikk gir ham muligheten til å velge selv.

Husk å vurdere hans nåværende utstyr og interesser når du velger gaven. Jeg håper disse forslagene hjelper deg med å finne den perfekte julegaven til ham!

You
Prisen skal være max 200 kr
ChatGPT
ChatGPT

Under en budsjettramme på maksimalt 200 kr kan det være utfordrende å finne spesifikke produkter innenfor de nevnte interessene. Her er noen rimelige ideer som kan passe innenfor budsjettet:

 1. Gaming:
  • En morsom og fargerik musmatte med et spillmotiv.
  • En nøkkelring eller lommelykt med et gaming-tema.
  • Enkle spillkort med et populært spillmotiv.
 2. Trening og helse:
  • En vannflaske i fargerike design for å motivere til hydrering under trening.
  • En treningsstrikke eller motstandsband for variert trening.
  • En praktisk nøkkelholder for løping eller trening.
 3. Alpint:
  • Et sett med små alpinfigurer eller dekorasjoner.
  • Et lite snøskudd for kreativ moro i snøen.
  • En nøkkelring med et alpinmotiv.
 4. Generelle gaveideer:
  • Et sett med kule penner eller blyanter med spill- eller alpinmotiv.
  • En lommelykt med LED-lampe for utendørs eventyr.
  • En kul notatbok eller dagbok med et deksel som passer til interessene hans.
 5. Hjemmelaget godteri eller snacks:
  • Lag en personlig kurv med hjemmelagde godsaker eller snacks som han liker.

Selv om prisen er begrenset, er det mange kreative og personlige gaver du kan lage eller finne innenfor dette budsjettet. Noen ganger er det tanken bak gaven som betyr mest. Lykke til med gavejakten!

🎁 Ta utgangspunkt i ett forslag og be om flere som likner:

“Du foreslår et spill som er populært blant jevnaldrende. Hva spiller gutter på 12 år?”

Da får du mer generelle forslag, men du kan spesifisere mer etter hvert.

Svar fra ChatGPT

Populære spill blant gutter på 12 år kan variere basert på individuelle preferanser og plattform. Imidlertid er det noen spill som har vært populære blant denne aldersgruppen. Vær oppmerksom på at spillpreferanser kan endre seg raskt, og det kan være lurt å dobbeltsjekke populariteten til spillene på det aktuelle tidspunktet. Her er noen spill som generelt har vært populære blant 12-åringer:
 1. Minecraft: Et sandbox-spill som lar spillere bygge og utforske sine egne verdener.
 2. Fortnite: En Battle Royale-spill hvor spillere konkurrerer for å være den siste som står igjen.
 3. Roblox: Et plattformspill som lar brukerne skape sine egne spill og opplevelser.
 4. Among Us: Et sosialt deduksjonsspill hvor spillere samarbeider for å fullføre oppgaver, samtidig som noen av dem er impostors.
 5. Rocket League: Et bilfotballspill der spillere styrer biler mens de forsøker å score mål mot motstanderne.
 6. FIFA-serien: Et populært fotballspill som tillater spillere å konkurrere i virtuelle fotballkamper.
 7. Mario Kart-serien: Et morsomt og fargerikt bilspill med karakterene fra Mario-universet.
 8. Super Smash Bros. Ultimate: Et slåssespill med en rekke Nintendo-karakterer.
 9. Pokémon-spill: Pokémon-serien, enten på Nintendo Switch eller mobilplattformer.
 10. Lego-spill: Spill basert på populære franchise som Star Wars, Harry Potter og andre, der spillere utforsker og løser oppgaver ved hjelp av Lego-klosser.

Det beste er å ta hensyn til guttens individuelle interesser og preferanser når du velger et spill. Hvis du har muligheten, kan du også prøve å finne ut om det er noen spesifikke titler han allerede er interessert i eller ønsker seg.

🎁 Send forslagene til noen andre

Kanskje du skal finne på gaver, mens noen andre skal ut og kjøpe dem? Slik kan du enkelt sende hele chatten til en annen:

Klikk på dele-symbolet øverst i høyre hjørne

Klikk så på “Copy link”

Lim inn i en epost eller en melding og send til mottakeren på den måten du selv foretrekker.

 

Vis skjermbilde

Lykke til med julegavejakten! Vi ønsker dere en riktig god jul!

Hilsen oss i Aasberg Internett

Fant du noe nyttig her? Del gjerne dette med en venn:

Nylige artikler

10 ting mobiloperatørene ikke forteller deg om mobilt bredbånd
10 ting mobiloperatørene ikke forteller deg om mobilt bredbånd

Har du fått tilbud på mobilt bredbånd fra mobiloperatørene, men er usikker på om du bør velge dette? La oss vise noen av de skjulte realitetene bak kampanjene.

Enten du allerede er en kunde hos Aasberg Internett som utforsker alternativer eller en om du vurderer oss som et alternativ mot mobilt bredbånd, er vi her for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning.

les mer
Hvilken internett-hastighet trenger jeg?
Hvilken internett-hastighet trenger jeg?

Trenger du virkelig 250 Mbps internett for et smart kjøleskap? Finn ut sannheten om internett-hastighet og hva som passer for deg.

Her får du praktiske råd om hastighet for nettsurfing, streaming, gaming og smarthus.

les mer